Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Clatite

Cand ai pofta de ceva dulce ce poate fi mai usor de preparat si mai economicos decat o portie de clatite? Dar cand vrei ceva deosebit de mancat si nu ai foarte mult timp la dispozitie, ce poate fi mai gustos decat o portie de clatite cu sunca si cascaval.

Clatitele pot fi mancate cu orice, de la gem si crema de ciocolata pana la spanac, ciuperci, sunca si cascaval. Hai sa vedem de aceasta data care este reteta pentru clatite, urmand ca datile viitoare sa vedem diverse retete de clatite, pentru toate gusturile.

Reteta clatite

Reteta clatite

Ingrediente pentru clatite:

1. Faina – 150 g.
2. Lapte – 300 ml.
3. Oua – 2
4. Unt – 3 lingurite
5. Esenta de vanilie – o lingurita
6. Zahar- 3 lingurite
7. Praf de sare

Mod de preparare pentru clatite:

1. Se pun intr-un castron ouale, laptele, esenta de vanilie, zaharul si praful de sare.
2. Se bate bine compozitia din castron, pana cand devine omogena.
3. Se adauga incetul cu incetul faina, amestecand in continuu la fiecare adaugare, pentru a se omogeniza.
4. Se amesteca pana atunci cand dispar cocoloasele.
5. Se adauga doua lingurite de unt in amestecul format si se amesteca din nou bine pana cand dispar cocoloasele sau orice alta forma de neomogenizare.
6. Se pune o tigaie pe foc si in ea se pune o lingurita de unt;
7. Dupa ce s-a incalzit putin tigaia, se pune un polonic de compozitie in tigaie si se intinde, miscand tigaia, pana cand acopera perfect fundul tigaii.
8. Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce pe cealalta parte (fie prin aruncare – daca stiti bine sa faceti asta, fie cu ajutorul unui cutit de bucatarie).
9. Cand s-a rumenit si pe cealalta parte se ia cu un cutit sau prin aruncare si se pune intr-o farfurie, care apoi se acopera cu un capac, pentru ca clatitele sa isi pastreze temperatura.
10. Pentru fiecare lingura de compozitie, va iesi o clatita. Se repeta procedeul pana cand se termina compozitia. Un polonic de compozitie ar trebui sa aiba in jur de 40 ml.
11. Se servesc calde, cu gem, crema de ciocolata sau alte umpluturi, dupa cum vom vedea in articolele viitoare despre clatite.
12. Daca vreti sa serviti clatite simple, puteti apela la un pic de zahar vanilat, pentru a le face putin mai gustoase.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response