Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Coaste ‘nabusite’

Se preapara repede, e buna si mai mancam si ca la mamaie, nu numai ca la restaurant :D

Ai nevoie de:

  • 1 kg cartofi
  • 500 g coaste afumate de porc
  • 1 scaricica de porc
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 10-15 boabe de piper
  • 2 cuisooare
  • ienibahar
  • sare
  • marar verde

Cum procedezi:

1. Tai cartofii in cuburi, apoi ii pui la fiert. Separat, calesti ceapa si morcovul tocate si scaricica.
2. Stingi cu doua cani cu apa si lasi sa fiarba 20 de minute. Intre timp, tai coasta in bucati.
3. Cand cartofii sunt aproape fierti, adaugi mirodeniile, apoi ‘nabuseala’ de ceapa si morcov.
4. Pui si afumatura, dai totul la cuptor si, din cand in cand, stropesti coasta cu putin sos.

Stiai ?

1. Indonezienii consuma jumatate din productia locala de cuisoare (cea mai mare, de altfel). Nu la mancare insa, ci pentru a prepara…tigarete cu cuisoare.
2. Acum mai bine de 2000 de ani, cuisoarele erau folosite in China ca…deodorant de gura, ca sa spunem asa. Inainte de a vizita o persoana importanta, chinezii mestecau un cuisor pentru a mirosi placut.
3. Etiopenii beau si acum cafeaua cu adaos de cuisoare.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response