Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Cornulete cu bors

O reteta excelenta de dulce de post este cea de cornulete cu bors. Aceste cornulete cu bors sunt usor de facut sunt spornice si gustoase. Umplute cu gemuri sau rahat aceste cornulete cu bors arata apetisant si se topesc in gura.

Reteta cornulete cu bors

Reteta cornulete cu bors

Ingrediente pentru cornulete cu bors:

1. Faina – 250 g.
2. Untdelemn – 150 ml.
3. Bors – 100 ml.
4. Drojdie – 25 g.
5. Sare – jumatate de lingurita
6. Zahar – 25 g.
7. Lamaie – coaja rasa de la o jumatate de lamaie
8. Zahar (vanilat) – un plic

Mod de preparare pentru cornulete cu bors:

1. Intr-un castron, se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga untdelemnul, sarea, borsul, coaja de lamiie, la sfirsit faina.
2. Dupa ce se framanta bine cu mana, 6-7 minute, aluatul se lasa, intr-un loc caldut, sa creasca cca 30 minute, pana isi dubleaza volumul.
3. Se pune apoi, pe o foaie de naylon, presarata cu putina faina si se modeleaza in forma de sul mai gros, care se taie in 6 bucati egale, fiecare bucata se modeleaza in forma de minge.
4. Aluatul este elastic, se lucreaza usor, fiecare bucata se intinde, cu sucitorul, in forma rotunda, de marimea unei farfurii intinse, aceasta se taie cu ruleta sau cu cutitul, trecut prin faina, in jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert in trei triunghiuri.
5. La baza fiecarui triunghi se pune cite 1/2 lingurita cu marmelada sau umplutura de nuca si apoi triunghiurile se ruleaza de la baza spre varf, obtinandu-se cornulete, care se asaza in tava neunsa, la distanta de 1 1/2 cm intre ele si se lasa sa creasca 15 minute.
6. Se coc la foc mijlociu, 20 – 25 minute, pana cand se rumenesc putin. Nu cresc prea mult, dar sunt foarte fragede si gustoase.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response