Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Cornulete cu branza

Puteti prepara cornulete cu branza la orice ocazie care implica musafiri sau serbari de zile de nastere. O portie de cornulete cu branza vor fi deliciul oricarei petreceri, iar aceste cornulete cu branza nu sunt nici macar greu de preparat. Va puteti delecta cu o portie de cornulete cu branza fara sa aveti nevoie de talent de mare bucatareasa.

Reteta cornulete cu branza

Reteta cornulete cu branza

Ingrediente pentru cornulete cu branza:

1. Faina – 800 g.
2. Apa (calaie) – 200 ml.
3. Lapte (caldut) – 200 ml.
4. Ulei (de masline) – 200 ml.
5. Drojdie (proaspata) – un cub
6. Zahar – o lingurita
7. Sare – o lingurita
8. Oua – 1
9. Galbenusuri – 2
10. Iaurt (gros) – 2 linguri
11. Susan

Pentru umplutura

1. Feta
2. Branza de vaci
3. Cascaval sarat

Mod de preparare pentru cornulete cu branza:

1. Pentru inceput punem apa calduta toata cu 3-4 liguri de faina si lingurita de zahar, drojdia si facem maia;
Intr-un lighean punem faina si restul de ingrediente, lapte, sare, maia, ulei si facem un aluat elastic care nu se lipeste de mana.
2. Daca e nevoie, mai puneti putina faina; daca aveti masina de paine se pun toate in masina si se framanta.
3. Obtinem un aluat fin si nelipicios, il lasam la crescut in jur de o ora, apoi il impartim in 16 bucati cat mai egale,intindem foi mici cat o farfurie aproximativ, taiem in 8 ca la pizza (vor iesi bucati foarte mici).
4. Punem un varf de lingurita din amestecul de branzeturi, cu 1 ou, rulam mici cornuri (folosim hartie de copt in tavi sa nu se lipeasca).
5. Am uns cu iaurt in amestec cu 2 galbenusuri de ou si am presarat susan, lasam iar la crescut inca o ora.
6. Coacem la 180 g 30 minute maxim sau pana se rumenesc sus si jos si, din cand in cand, folosim un spray cu apa si umezim cornuletele in timp ce se coc.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response