Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Cornulete cu gem de caise

Va puteti delecta cu o portie de cornulete cu gem de caise aromat, fara sa aveti nevoie de talent de mare bucatareasa

Reteta cornulete cu gem de caise

Reteta cornulete cu gem de caise

Ingrediente pentru cornulete cu gem de caise:

1. Faina – 800 g.
2. Apa (calduta) – 200 ml.
3. Lapte (caldut) – 200 ml.
4. Ulei (de masline) – 200 ml.
5. Drojdie (proaspata) – un cub
6. Zahar (tos) – o lingurita
7. Sare – o lingurita
8. Galbenusuri – 2
9. Iaurt (gros) – 2 linguri
10. Gem de caise
11. Nuci – miez de nuca dat prin rasnita

Mod de preparare pentru cornulete cu gem de caise:

1. Se amesteca intr-un lighean apa calduta cu 3-4 liguri de faina si lingurita de zahar, drojdia.
2. Se toarna amestecul peste restul de faina si lapte, sare, ulei; se formeaza un aluat elastic care nu se lipeste de mana si care se lasa la crescut, la cald, o ora.
3. Se imparte aluatul crescut in 16 bucati cat mai egale, se intind foi mici cat o farfurie din care se taie triunghiuri, ca de pizza.
4. Pe fiecare triunghi se pune cate o jumatate lingurita gem de caise amestecat cu miez de nuca dat prin rasnita si se ruleaza aceste triunghiuri.
5. Se tapeteaza o tava de cuptor cu faina de copt.
6. Se ung triunghiurile cu iaurt in amestec cu 2 galbenusuri de ou.
7. Se mai lasa triunghiurile in tava, la crescut, inca o ora.
8. Se coace la 180 C pana se rumenesc sus si jos si apoi se lasa tava la racit la temperatura camerei.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response