Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Cornulete cu mac

Un dulce potrivit in orice moment al zilei, chiar si in perioada de post, cornuletele cu mac se prepara foarte usor si sunt indragite de intreaga familie.

Reteta cornulete cu mac

Reteta cornulete cu mac

Ingrediente pentru cornulete cu mac:

1. Drojdie de bere – o biluta
2. Lapte de cocos – 150 ml.
3. Zahar (pudra) – 100 g.
4. Otet – o lingura
5. Faina – 450 g.
6. Margarina – 150 g.
7. Sare – un varf de cutit

Mod de preparare pentru cornulete cu mac:

1. Drojdia de bere se dizolva in laptele de cocos si apoi se amesteca bine cu zaharul frecat spuma cu margarina sau uleiul de masline.
2. Se adauga otetul si faina si se omogenizeaza foarte bine aluatul astfel obtinut.
3. Aluatul se imparte in bucati cat palma ca diametru care se dau la rece, la frigider, 45 minute.
4. Bucatile se intind cu ajutorul unui sucitor, iar foile subtiri rezultate se taie in raze, cu ajutorul unui cutit pentru pizza.
5. Fiecare raza se presara cu mac si se ruleaza in forma de cornulet, care se unge cu putin ulei si se presara apoi din nou cu mac.
6. Cornuletele formate se pun intr-o tava si se coc la cuptor, 20-25 minute, pana devin aurii si se rumenesc.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , ,

Leave a Response