Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Cornulete cu rahat

Cornuletele mici, bune de se topesc in gura, cu umpluturi diverse si mai ales cele cu rahat mi-au insotit copilaria. Nu pot sa nu ma gandesc la cornulete si sa nu inghit in sec, pentru ca cele cu rahat mai ales erau nelipsite in zilele de economie pentru parinti si de bucurie pentru copii. Preparati cornulete cu rahat si indiferent de varsta, musafirii dumneavoastra vor fi incantati si plini de lauda la adresa talentelor dumneavoastra culinare.

Reteta cornulete cu rahat

Reteta cornulete cu rahat

Ingrediente pentru cornulete cu rahat:

1. Unt – 125 g.
2. Smantana – 125 g.
3. Rahat – 125 g.
4. Oua – 1
5. Zahar – o lingura
6. Praf de copt – un pachet
7. Vanilie
8. Lamaie – coaja de la o lamaie rasa
9. Faina

Mod de preparare pentru cornulete cu rahat:

1. Se amesteca untul si smantana, se freaca cu zaharul si vanilia tocata marunt, se adauga oul, praful de copt diluat cu lamaie rasa si smantana.
2. Cand totul este bine amestecat, se pune treptat faina, pana ce coca devine tare.
3. Se framanta cu faina pusa treptat, pana devine foarte tare si se obtine o foaie roasa de 6-7 mm, care e taie in triunghiuri cu laturi egale potrivit de mari.
4. Se pune pe cate una din laturi rahat, apoi se ruleaza triunghiurile, formand cornuletele.
5. Se coc pe tava unsa, la foc potrivit. Cand sunt gata aceste cornulete, se pudreaza cu zahar vanilat.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response