Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Coronita glazurata

Ai nevoie de:

  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 200 g faina
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 50 g cacao
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 12 linguri ulei
  • 1 lingura de unt

Pentru glazura:

  • 2 albusuri
  • zahar pudra
  • zeama de lamaie


Cum procedezi:

1. Bati ouale cu zaharul pana se albesc si devin spumoase. Amesteci zaharul vanilat, faina cernuta cu sarea si drojdia. Incorporezi treptat uleiul si laptele batut, apoi amesteci delicat si rapid cu crema de oua. Imparti apoi compozitia in doua. In jumatate din compozitie adaugi cacao, iar cealalta jumatate de compozitie ramane alba.
2. Ungi cu unt si tapetezi cu faina o tava rotunda cu gaura la mijloc (ca aceea de savarina) si torni mai intai compozitia cu cacao si apoi compozitia alba.
3. Coci la foc potrivit timp in care te ocupi de glazura. Bati albusurile spuma impreuna cu zaharul pana se ingroasa, adaugi putina zeama de lamaie si torni peste coronita calduta.

Timp de preparare: 30 de minute

Timp de coacere: 35 de minute

Dificultate: medie

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response