Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Cozonac chec

Aceasta reteta excelenta de cozonac – chec o putem servi la cafea, ceai, ciocolata calda. Pentru copii acest, cozonac chec, este excelent ca gustare de dimineata sau seara. Acest Kugelhupf Alsacian este hranitor, apetisant si savuros si relativ nu este foarte greu de facut.

Reteta cozonac chec

Reteta cozonac chec

Ingrediente pentru cozonac chec:

1. Faina (cernuta) – 400 g.
2. Drojdie – 25 g.
3. Lapte – 3 linguri
4. Oua – 4
5. Unt – 175 g.
7. Stafide – 100 g.
8. Rom – o lingura
9. Migdale – 50 g.
10. Ou (pentru uns prajitura pe deasupra)
11. Zahar (vanilat)
12. Sare

Mod de preparare pentru cozonac chec:

1. Se pune faina cernuta intr-un castron, se face loc la mijloc, se pune un praf de sare si 2 linguri cu zahar tos.
2. Separat se inmoaie drojdia cu putin lapte abia caldut(daca este fierbinte, drojdia se opareste si nu mai creste), cand s-a inmuiat se toarna si aceasta in gaura pregatita in faina.
3. Se adauga 175 g unt, putin batut inainte cu o lingura si se framanta totul bine cu mana, la urma se adauga 100 g de stafide si o lingura cu rom. Aluatul trebuie sa fie moale si din cand in cand se dau degetele prin faina, ca sa se desprinda usor de pe degete si sa il putem aseza in forma.
4. Se unge bine cu unt o forma speciala, cu gaura la mijloc, se presara atat pe fund cat si pe pereti cu migdale/alune/nuci curatate si taiate.
5. Se pune aluatul in forma, sa ocupe cam jumatate din forma, se lasa sa creasca la loc cald si ferit de curent.
6. Se unge deasupra cu ou si se pune la cuptor, la foc iute cca. 45 minute apoi 15 minute la foc mai mic pana ce se rumeneste frumos. Se rastoarna si se presara cu zahar bine vanilinat.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response