Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Cozonac cu cacao

Cozonac cu cacao este o reteta delicioasa de cozonac, pe care putem sa il preparam atunci cand ne este pofta de cozonac. Reteta de cozonac cu cacao este destul de simpla, secretul succesului fiin prepararea aluatului de cozonac. Acest cozonac cu cacao este savuros, iar cacaoa ii da un deliciu in plus.

Reteta cozonac cu cacao

Reteta cozonac cu cacao

Ingrediente pentru cozonac cu cacao:

Pentru aluat

1. Faina – 1 kg.
2. Galbenusuri – 7
3. Albusuri – 4
4. Zahar – 300 g.
5. Unt – 250 g.
6. Ulei – 2 linguri
7. Lapte – jumatate de l.
8. Drojdie – 50 g.
9. Rom – o lingura
10. Sare – o lingurita
11. Vanilie

Pentru umplutura

1. Nuca (macinata) – 100 g.
2. Cacao – 10 g.
3. Lapte – 100 ml.
4. Zahar – 8 linguri
5. Albusuri – 3
6. Esenta de vanilie

Mod de preparare pentru cozonac cu cacao:

Se prepara aluatul conform retetei Cozonac.

Pentru umplutura: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate din nou; se dizolva in laptele incalzit nucile rase, cacaoa si zaharul; se raceste amestecul de cacao si se amesteca cu albusurile si esenta de vanilie si e rup bucati de aluat, se intind, se pune umplutura de cacao si se ruleaza, dupa care se pun in forme si se ung cu ou.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response