Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Cozonac cu mac

Cozonacii sunt preparate specifice sarbatorilor, prepararea lor este laborioasa si este bine sa ai o reteta sigura, de aceea va oferim reteta unui cozonac cu mac excelent. Acest cozonac cu mac este savuros si va fi la loc de cinste pe masa de Craciun sau Pasti. Avantajul acestui cozonac cu mac consta in faptul ca umplutura poate fi inlocuita si cu nuca.

Reteta cozonac cu mac

Reteta cozonac cu mac

Ingrediente pentru cozonac cu mac:

Pentru aluat

1. Faina – 1 kg.
2. Galbenusuri – 7
3. Albusuri – 4
4. Zahar – 300 g.
5. Unt – 250 g.
6. Ulei – 2 linguri
7. Lapte – jumatate de l.
8. Rom – o lingura
9. Drojdie – 50 g.
10. Vanilie
11. Sare

Pentru umplutura

1. Mac – 200 g.
2. Zahar – 200 g.
3. Pesmet – 2 linguri
4. Unt – 100 g.
5. Lapte – 750 ml.
6. Vanilie

Mod de preparare pentru cozonac cu mac:

1. Se prepara aluatul conform retetei Cozonac.

Pentru Umplutura

1. Macul trebuie spalat foarte bine cu apa rece, apoi se opareste cu apa clocotita, lasindu-l sa stea astfel 3-4 ore. 2. Apoi se scurge de apa si se piseaza foarte bine. Dupa aceea macul pisat se pune la fiert cu lapte, zahar, pesmet si vanilie. Trebuie sa avem grija sa mestecam permanent in cratita cu lapte pina se obtine o crema destul de groasa. Dupa ce o luam de pe foc, adaugam untul si o lasam sa se raceasca.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response