Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Cozonac cu migdale si alune

Pentru o sarbatoare deosebita, pregatim bucate de sarbatoare precum acest cozonac cu migdale si alune. Cu multe migdale si 2 glazuri, acest cozonac cu migdale si alune este un adevarat deliciu. Acest cozonac cu migdale si alune este o placere pentru gurmanzi si copii, dar atentie cat mancati, silueta este deja in pericol, dar merita!

Reteta cozonac cu migdale si alune

Reteta cozonac cu migdale si alune

Ingrediente pentru cozonac cu migdale si alune:

Pentru aluat

1. Faina – 350 g.
2. Drojdie – 25 g.
3. Zahar – 40 g.
4. Unt – 50 g.
5. Lapte – 100 ml.
6. Sare – un varf de cutit
7. Oua – 1
8. Lamaie – coaja rasa de la o jumatate de lamaie

Pentru umplutura

1. Martipan – 200 g.
2. Migdale (macinate) – 200 g.
3. Lapte – 150 ml.
4. Scortisoara – o lingurita

Pentru glazura 1

1. Marmeelada de caise – 100 g.
2. Apa – 2 linguri

Pentru glazura 2

1. Zahar (pudra) – 100 g.
2. Lamaie – 2 linguri de zeama de lamaie
3. Apa – 4 lingurite

Mod de preparare pentru cozonac cu migdale si alune:

Prepararea aluatului

1. Se pune faina intr-un castron, se face o adancitura in faina unde se pune drojdia frecata cu 20 g zahar si 60 ml lapte. Se lasa asa 15 minute, dupa care se adauga restul de zahar, untul, laptele, sarea, oul si coaja de lamaie.
2. Se framanta bine, din aluat se formeaza o bila si se lasa la crescut, la temperatura camerei, dar acoperit timp de 15 minute.
3. Aluatul, care intre timp a crescut putin se intinde pe masa de lucru, pe faina.
4. Se amesteca martipanul cu migdalele, laptele si scortisoara si se framanta bine, pana devine o masa moale.
5. Pe foaie se intinde umplutura, se ruleaza.
6. Cozonacul astfel preparat se pune intr-o tava unsa cu unt, capetele se impreuneaza prin presare, se acopera cu un servet curat si se mai lasa la crescut 15 minute.
7. Intre timp se incalzeste cuptorul la 180�C, cand cuptorul atinge temperatura se pune cozonacul, se lasa cca 50 minute la copt.
8. Se scoate dn tava si se lasa la racit.
9. Se pune marmelada cu 2 linguri de apa la fiert si se amesteca bine, pana devine subtire.
10. Cat este inca calduta se unge cu ea cozonacul.
11. Zaharul pudra cu 2 linguri zeama de lam�ie si 3-4 lingurite mici de apa, se freaca si se pune peste glazura de marmelada.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response