Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Cozonac cu nuca

Poate a venit momentul sa pregatesti o masa ca in familie la tine acasa anul acesta si ca variatie sa-ti inviti si parintii si socrii.

Nu e deloc asa dificil cum pare la prima vedere, mai ales ca am pregatit pentru tine cateva retete simple de cozonac cu nuca, fara de care nici nu se poate discuta de o masa traditionala. Asa ca pune-te pe treaba si gandeste-te la admiratia pe care o vei starni cu talentele tale culinare, cand vei pune pe masa acest cozonac cu nuca. Exista mai multe retete de cozonac cu nuca in functie de umplura si aluat, reteta aceasta fiind una dintre ele.

Reteta cozonac cu nuca

Reteta cozonac cu nuca

Ingrediente pentru cozonac cu nuca:

1. Faina – 1 kg.
2. Zahar – 300 g.
3. Unt – 200 g.
4. Ulei – 8 linguri
5. Drojdie – 50 g.
6. Lapte – jumatate de l.
7. Sare – o lingurita
8. Oua – 8
9. Nuca (macinata)
10. Mirodenii

Mod de preparare pentru cozonac cu nuca:

Aluatul: Amestecam 200 ml lapte fierbinte cu 250 g faina si se toarna peste toata faina; se amesteca cu o lingura de lemn apoi se framanta putin cu mana pentru a nu se forma cocoloase, apoi se face maiaua (drojdia cu o lingurita rasa de zahar si putin lapte caldut se lasa la crescut) iar dupa ce a crescut se toarna peste faina. Galbenusurile de la cele 8 oua se amesteca cu zaharul si cu laptele ramas plus sarea si uleiul. Atentie: uleiul se toarna putin cate putin ca la maioneza. Se framanta bine cu mana si atunci cand s-au incorporat (fara cocoloase), se toarna untul topit (caldut) si mirodeniile si se mai framanta pentru inca 15 minute.

Umplutura: Albusurile de la cele 8 oua, batute spuma cu o cana de zahar (dupa gust), in care se toarna nuca data prin masina de tocat.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response