Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Cozonac cu rahat

Cozonac cu rahat este unul din cozonacii traditionali, pe care ii putem pregati in zilele de sarbatoare. Aroma calda si parfumata a acestui cozonac cu rahat da senzatie de bine si confort, parfumand toata casa. Iar aspectul acestui cozonac cu rahat, vine cu un plus de veselie prin bucatile colorate si dulci din masa pufoasa de cozonac.

Reteta cozonac cu rahat

Reteta cozonac cu rahat

Ingrediente pentru cozonac cu rahat:

1. Lapte – 1 l.
2. Faina – 2 kg.
3. Zahar – 700 g.
4. Oua – 10 (dintre care 2 pentru uns cozonacii)
5. Unt – 100 g.
6. Untura – 200 g.
7. Drojdie de bere – 100 g.
8. Sare – o lingurita
9. Rahat – 1 kg.
10. Lamaie – 3 lingurite de coaja rasa
11. Rom – 2 lingurite
12. Vanilie – 4 lingurite
13. Stafide – 200 g.

Mod de preparare pentru cozonac cu rahat:

1. Se pune laptele caldut intr-un castron, se adauga galbenusurile frecate spuma cu zaharul, drojdia de bere, sarea, romul, vanilia si coaja de lamaie.
2. Se incorporeaza cu grija faina si albusurile batute spuma.
3. Cand aluatul se desprinde de pe castron si de pe maini, se adauga cate putin unt topit, impreuna cu untura si se framanta.
4. Se incorporeaza grasimea si la sfarsit si stafidele, se pune aluatul sa creasca la cald si acoperit, pana isi dubleaza volumul.
5. Intre timp se taie rahatul in bucatele mici si se dau prin faina.
6. Se iau bucati de aluat, se pun bucatile de rahat in ele si apoi se pun in formele de copt.
7. Se mai lasa sa se odihneasca aluatul in forme, apoi se ung cu ou si se dau la copt, la foc potrivit.
8. Dupa ce se coc, se scot din cuptor, se lasa sa se raceascain forme, apoi se scot si se acopera cu un prosop.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response