Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Cozonac cu vanilie

Pentru ca de sarbatori ne rasfatam cu cozonaci, va oferim o reteta in plus, ca sa aveti de unde alege si anume reteta de cozonac cu vanilie. Acest cozonac cu vanilie va va umple casa cu arome de sarbatoare. Va fi o placere sa avem in casa si cozonac cu vanilie printre alte feluri de cozonac, bucuria copiilor nostri va si mai mare.

Reteta cozonac cu vanilie

Reteta cozonac cu vanilie

Ingrediente pentru cozonac cu vanilie:

Pentru aluat

1. Faina – 2 kg.
2. Zahar – 500 g.
3. Galbenusuri – 8
4. Drojdie – 50 g.
5. Lapte – 1 l.
6. Ulei – 200 ml.
7. Lamaie – coaja rasa de la doua lamai
8. Vanilie
9. Sare

Pentru umplutura

1. Albusuri – 4
2. Zahar – 4 linguri
3. Zahar (vanilat) – 2 plicuri
4. Esenta de vanilie – o sticluta

Mod de preparare pentru cozonac cu vanilie:

Pentru aluat

1. Se incalzesc 250 ml lapte, in care se pune 1 lingura de zahar si drojdia, se amesteca cu 2-3 linguri de faina si se lasa maiaua sa creasca.
2.Separat se incalzeste restul de lapte in care se pune zaharul, vanilia si coaja de lamaie.
3. Se freaca galbenusurile cu sarea.
4. Intr-un lighean se pune faina, maiaua, laptele incalzit, galbenusurile frecate, se amestedca pana la omogenizare;.
5. Se framanta aluatul, adaugand putin cate putin ulei, pana se incorporeaza de tot.
6. Se lasa aluatul sa creasca, acoperit la loc cald. Dupa ce a crescut, se imparte in 4 parti egale.
7. Se ung tavile cu ulei, si se pune fiecare bucata de aluat intinsa cu sucitor, care se va umple apoi cu umplutura de vanilie.

Pentru umplutura

1. Se bat albusurile spuma, cu zaharul si cu vanilia.
2. Se intinde umplutura pe foaia de aluat, se pun la crescut in tava, apoi se pun in cuptorul incalzit.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response