Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Cozonac de post

Iubitorilor de cozonac le oferim o reteta de cozonac de post, simpla si usor de facut. Cu ajutorul acestei retete va puteti bucura de acest cozonac de post si in perioadele de post. Reteta aceasta va va ajuta sa preparati un cozonac de post savuros.

Reteta cozonac de post

Reteta cozonac de post

Ingrediente pentru cozonac de post:

1. Faina – 1 kg.
2. Apa – 500 g.
3. Zahar – 500 g.
4. Margarina – 250 g.
5. Ulei – 200 ml.
6. Drojdie – 40 g.
7. Vanilie
8. Suc de fructe

Mod de preparare pentru cozonac de post:

1. Se pune la crescut drojdia cu o lingurita zahar si apa calduta.
2. Dupa ce creste maiaua, se adauga in restul de faina, se framanta cu apa, cu zaharul, cu esenta vanilie.
3. Se framanta pana se face o coca omogena, se adauga progresiv framantand uleiul si margarina incalzite si se lasa la crescut.
4. Se pune cozonacul in forma dorita, se mai lasa putin la crescut, se pune la copt in cuptorul incalzit, cca 40-50 minute.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response