Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Cozonac in doua culori

Cozonacii sunt produse traditionale romanesti cu aspect si gust de sarbatoare, asa cum este si acest cozonac in doua culori. In plus acest cozonac in doua culori aduce un strop de fantezie in plus, prin aspectul vesel si plin de culoare. Sigur acest cozonac in doua culori, plin de arome si savoare isi va castiga un loc de cinste pe masa d-voastra.

Reteta cozonac in doua culori

Reteta cozonac in doua culori

Ingrediente pentru cozonac in doua culori:

1. Lapte – 1 l.
2. Faina – 2 kg.
3. Zahar – 12 linguri (cu varf)
4. Oua – 6.
5. Ulei – 250 ml.
6. Sare
7. Drojdie
8. Cacao
9. Vanilie
10. Rahat
11. Nuca

Mod de preparare pentru cozonac in doua culori:

1. Se amesteca bine zaharul, ouale, uleiul, sarea, laptele putin caldut si drojdia sfaramata.
2. Se lasa maiaua la dospit pana ce incepe sa faca basici.
3. Se imparte compozitia in doua, in jumatate se pune cacao dupa dorinta.
4. Se amesteca si framanta fiecare jumatate de compozitie, cu faina treptat (aluatul obtinut trebuie fie mai moale) si si se lasa o ora la dospit.
5. Din fiecare aluat se fac 4 painisoare. Se intinde o foaie de aluat alba, se pune rahat taiat cubulete si nuca inmuiata cu putin lapte si vanilie, si apoi foaia cu cacao. Se ruleaza, se aseaza in tavi si se lasa la dospit circa 15 minute.
6. Se da apoi la cuptor si cand sunt aproape gata, se ung cei 4 cozonaci cu ou batut spuma si se mai coc 10 minute.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , ,

Leave a Response