Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Cozonac Trandafir 2

Toata lumea vrea sa se pregateasca de Paste bucate delicioase si cum oprice idee si reteta este binevenita va oferim reteta de Cozonac Trandafir II. Cozonac Trandafir II este o alta varianta delicioasa de cozonac Trandafir. Aceasta reteta grozava de cozonac Trandafir II va crea premizele unei duminici de Paste reusite pe care sa o petreceti cu cei dragi.

Reteta cozonac Trandafir 2

Reteta cozonac Trandafir 2

Ingrediente pentru cozonac Trandafir 2:

1. Faina – 500 g.
2. Oua – 2
3. Unt – 150 g.
4. Zahar – 150 g.
5. Drojdie de bere – 30 g.
6. Lapte – un pahar
7. Sare – un varf de cutit
8. Lamaie – coaja de la o lamaie
9. Rom
10. Vanilie

Mod de preparare pentru cozonac Trandafir 2:

1. Se amesteca intr-un vas faina cu drojdia dizolvata in lapte, apoi, treptat, cu celalalte elemente. Se framanta un aluat, care se lasa la crescut 1 – 1/2 ora;.
2. Se freaca separat 100 g unt cu 100 g zahar pana devine spuma;
3. Pe planseta presarata cu faina, se intinde aluatul, intr-o foaie groasa de 2 cm. Pe deasupra se pune untul frecat cu zaharul, apoi se strange foaia, formind un rulou, care se taie in 9 bucati.
4. Se procedeaza in continuare ca la reteta de: Cozonac Trandafir.
5. Cand cozonacul este gata, se toarna deasupra o ceasca de lapte clocotit, indulcit cu 3 linguri de zahar. Se mai tine in cuptor 5 – 10 minute.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , ,

Leave a Response