Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Cozonac Trandafir

Daca vreti sa dati dovada de rafinament culinar preparati pentru Paste acest cozonac Trandafir special. Sigur chiar daca toata lumea va fi terminata dupa masa de Paste, sigur veti avea succes maxim cu acest cozonac Trandafir. Pufos, apetisant si aromitor din acest cozonac Trandafir toata lumea va vrea sa guste.

Reteta cozonac Trandafir

Reteta cozonac Trandafir

Ingrediente pentru cozonac trandafir:

1. Faina – jumatate de kg.
2. Oua – 5
3. Zahar – 350 g.
4. Drojdie de bere – 40 g.
5. Lapte – un pahar
6. Rom – o lingura
7. Sare – un varf de cutit
8. Nuci – 200 g.
9. Vanilie
10. Lamaie – coaja de la o lamaie
11. Unt – un pachet

Mod de preparare pentru cozonac trandafir:

1. Se dizolva drojdia in lapte, se amesteca cu faina si zaharul si se lasa sa creasca o ora.
2. Cand aluatul este crescut, se adauga ouale unul cate unul, sarea, romul, vanilia si coaja de lamiie. Se amesteca totul si se framanta 10-15 minute, apoi se lasa din nou sa creasca 1/2 ore.
3. Pe planseta cu faina se intinde o foaie din aluat de 1,5 cm, care se unge cu untul frecat spuma. Peste stratul de unt, se presara pe toata foaia, nucile trecute prin masina de tocat sau pisate marunt. Se infasoara foaia, formand un sul, care se taie in 8-10 bucati.
4. Fiecare bucata se strange la unul din capete si se aseaza una langa alta, cu partea stransa in jos, intr-o forma rotunda de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se mai lasa sa creasca 1/2 ora, apoi se introduce in tava in cuptor, unde se tine 30-40 minute la foc potrivit.
5. Se obtine o prajitura aspectoasa, ca un buchet de boboci de trandafiri. La cateva minute dupa ce s-a copt, se scoate din forma, cu grija, pentru ca ‘trandafirii’ sa ramina uniti, si se aseaza pe platou.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , ,

Leave a Response