Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Crema de cacao si alune

O crema usor de preparat si care merge de minune la orice parajitura sau tort. Nu este foarte dulce, in schimb este foarte aromata.

Reteta crema de cacao si alune

Reteta crema de cacao si alune

Ingrediente pentru crema de cacao si alune:

1. Cacao – 4 linguri
2. Oua – 3
3. Zahar (tos) – 5 linguri
4. Alune de padure (macinate) – 150 g.
5. Frisca (batuta) – 700 ml.
6. Gelatina (alimentara) – 8 g.
7. Esenta de rom

Mod de preparare pentru crema de cacao si alune:

1. Albusurile oualelor se bat spuma cu zaharul tos.
2. Galbenusurile oualelor se amesteca cu cacaua si alunele de padure macinate, apoi se adauga albusurile spuma.
3. Se pun toate la bain marie 5 minute, apoi se lasa la racit, dupa care se adauga frisca batuta foarte bine, esenta de rom si gelatina alimentara topita.
4. Se da la rece, la frigider, timp de 2 ore.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response