Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Crema de cafea

Ai nevoie de:

  • 1 kg frisca batuta
  • 200 g zahar
  • 1 pliculet cu zahar vanilat
  • 50 g cafea
  • 5 oua
  • 50 ml lichior de portocale

Cum procedezi:

1. Separa albusurile de galbenus. Separat, bate albusurile spuma cu 50 g zahar si zaharul vanilat.
2. Amesteca restul de zahar cu cafeaua macinata fin si cu putina apa. Bate frisca bine.
3. Adauga galbenusurile si cafeaua, amestecand compozitia pana la omogenizarea perfecta.
4. Toarna lichiorul si albusurile batute cu zahar. Omogenizeaza din nou compozitia. Pregateste paharele (cu picior sau simple) si asaza in fiecare portia de crema.
5. Inainte de a o servi, pastreaz-o la rece, in frigider, cel putin 2-3 ore. Daca vrei ca desertul tau sa arate de-a dreptul delicios, il poti orna cu jeleuri si cu boabe intregi de cafea sau ciocolata.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response