Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Crema de migdale

De multe ori avem nevoie de o crema usoara si gustoasa pentru a umple diferite gogosi, prajituri sau parfait-uri, asa ca aceasta crema delicioasa de migdale rezolva multe situatii.

Reteta crema de migdale

Reteta crema de migdale

Ingrediente pentru crema de migdale:

1. Unt – o lingurita
2. Pasta de migdale – 4 lingurite
3. Lapte gras sau smantana dulce – 4 lingurite
4. Zahar – 2 lingurite
5. Migdale sfaramate si prajite – 2 lingurite
6. Galbenusuri ou – 6
7. Esenta de vanilie – o lingurita

Mod de preparare pentru crema de migdale:

1. Untul se incalzeste pe foc mic pana devine ca o crema, in el incorporandu-se treptat pasta de migdale (sau esenta), alternand si cu laptele.
2. Se adauga zaharul si migdalele prajite, amestecand la foc mic, apoi se ia de pe foc si dupa 2-3 minute se incorporeaza gabenusurile, omogenizandu-se.
3. Se lasa 4-5 minute la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa putin, apoi se opreste focul.
4. Dupa ce s-a racit, se adauga esenta de vanilie.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , ,

Leave a Response