Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Crema de zahar ars cu zmeura

Crema de zahar ars cu zmeuraeste un desert inedit, dar foarte reusit. Pelanga bunatatea unei creme de zahar ars aceasta reteta de crema de zahar ars cu zmeura, aduce prospetimea si savoarea parfumata a petelor de culoare, de zmeura. Crema de zahar ars cu zmeura va arata si mai apetisant, iar gustul va fi divin.

crema-de-zahar-ars-cu-zmeura.JPG

Ingrediente:

1. Frisca lichida – 600 ml
2. Galbenusuri – 4
3. Zahar fin – 75 g.
4. Esenta de vanilie – jumatate de lingurita
5. Zahar brun – 25 g.
6. Zmeura – 175 g.

Mod de preparare:

1. Se porneste cuptorul cu circa 10 minute inainte de a ne apuca de gatit. Se pune frisca lichida la incalzit in bain-marie, atentie, nu trebuie sa fiarba.
2. Cat timp se incalzeste frisca, se bat galbenusurile impreuna cu 50 g din zaharul cu granulatie fina si cu esenta de vanilie. Cand frisca este calda, se toarna peste galbenusuri, amestecand continuu cu telul sau cu mixerul, pana la omogenizare.
3. Se toarna compozitia obtinuta in sase forme termorezistente individuale pe care se vor aseza intr-o cratita incapatoare, nu mai inalta decat castroanele, in care se pune apa pana la jumatatea inaltimii formelor.
4. Se coace circa o ora in cuptorul preincalzit (crema se incearca cu paiul sau cu un cutit, daca iese curat, e gata).
5. Cand crema este gata, se scot formele din cratita, se lasa sa se raceasca, apoi se tin la frigider cateva ore (de preferat pana a doua zi).
6. Se presara zaharul brun deasupra cremei si se pun formele in cuptor (sau la microunde), sub gratarul incins.
7. Cand zaharul este caramelizat, se scot formele si se lasa crema sa se raceasca, apoi se baga in frigider inca 2-3 ore, inainte de-a se servi.
8. Se dau fructele prin zaharul cu granulatie fina ramas si se presara pe crema.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response