Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars este unul dintre deserturile cele mai usor de preparat. Nu ai nevoie decat de zahar, 1 litru de lapte, 6 oua si o ora la dispozitie. Ma rog, ti-ar mai trebui si putina rabdare pana cand crema de zahar ars se raceste. Nu de alta, dar daca o consumi calda, nu este gustoasa si indigesta.

crema-de-zahar-ars.JPG

Ingrediente:

1. Oua – 6 buc.
2. Zahar – 200 g.
3. Lapte – 1 l.
4. Zahar vanilat

Mod de preparare:

1. Se topeste zaharul intr-o cratita.
2. Se ia apoi o alta cratita in care vom prepara crema de zahar ars si peretii ei se tapeaza cu zaharul topit, astfel incat zaharul sa acopere uniform peretii cratitei.
3. Se lasa apoi cratita sa se raceasca.
4. Se pune laptele la incalzit la foc mic.
5. Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul vanilat.
6. Se pune la incalzit cuptorul.
7. Cand a fiert laptele se iau ouale batute spuma si se amesteca cu laptele cald.
8. Se pune amestecul creat astfel peste zaharul topit in cratita.
9. Se ia acum cratita cu zaharul topit si cu amestecul si se pune intr-o alta cratita mai mare care sa o cuprinda in care se pune apa si se pun cele doua cratite in cuptor.
10. Se tine la cuptor pana atunci cand incepe sa prinda o culoare maronie compozitia.
11. Se scoate de la cuptor si se lasa apoi la racit.
12. Se serveste rece de la frigider.
13. Crema de zahar ars se poate orna si cu frisca, dupa preferinta.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , ,

Leave a Response