Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Crema fondanta cu ciocolata amaruie

Crema fondanta de ciocolata amaruie este potrivita pentru ocazii speciale, chiar si atunci cand invitatii sunt la cura. Chiar si cei care tin dieta Montignac, pot incerca cu succes crema fondanta cu ciocolata amaruie.

ciocoo.JPG

Ingrediente:

1. Ciocolata amara – 400 g.
2. Unt – 300 g.
3. Cognac – 6 cl.
4. Oua – 7
5. Portocale – o bucata
6. Cafea solubila – 4 lingurite
7. Faina – 50 g.

Mod de preparare:

1. Taiati ciocolata in bucatele si puneti-le in cratita.
2. Faceti 1/2 ceasca de cafea foarte tare si turnati-o, impreuna cu coniacul, in cratita.
3. Taiati untul cubulete si adaugati-le in cratita. Puneti cratita in bain-marie sau pe o placa, la foc foarte mic.
4. Lasati totul la topit, in timp ce amestecati cu spatula, pana cand obtineti o pasta foarte cremoasa. Spargeti ouale in salatiera. Bateti ouale, turnand treptat faina. Verificati sa nu ramana cocoloase.
5. Radeti coaja de portocala si puneti jumatate din ce ati ras in cratita (de fapt, portocala este optionala. Daca nu va place ciocolata parfumata cu portocala, care este, totusi, o combinatie remarcabila, nu o puneti; in caz contrar, intrebuintati doar partea superficiala a cojii de portocala si in cantitate foarte moderata).

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response