Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Creme anglaise

Se pare ca de data asta vesnica cearta anglo-franceza pentru suprematie a cedat in domeniul culinar printr-un delicios compromis numit creme anglaise. Nu se stie daca creme anglaise a fost adusa in Franta de regina florentina Caterina de Medici, sau daca a fost inventata in Anglia, dupa cum ii sugereaza numele. Oricum creme anglaise este o savuroasa crema de vanilie, care onoreaza arta culinara, indiferent de unde provine.

creme-anglaise.JPG

Ingrediente:

1. Galbenusuri – 8
2. Zahar pudra – 4 linguri
3. Lapte – 400 g.
4. Esenta vanilie – o lingurita
5. Faina – o lingura
6. Sare
7. Afine

Mod de preparare:

1. Se amesteca ouale cu zaharul si cu o lingura de faina intr-un castron mare si apoi se bat cu mixerul, pana devine o crema.
2. Se fierbe laptele cu vanilie si dupa ce s-a racit, se varsa incet peste oua, amestecand neintrerupt cu o lingura de lemn.
3. Se pune compozitia la fiert la bain-Marie si se amesteca pana crema se ingroasa.
4. Dupa 30 minute crema este gata si poate fi parfumata cu coaja de lamaie. Se poate pune in pahare si se rade deasupra ciocolata alba, sau se pot pune fructe: afine, felii de capsuni sau fragi.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , ,

Leave a Response