Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Desert francez

Acest desert francez este un fel de compot scazut sau o salata de fructe, foarte delicios care se poate consuma in acest fel fiind foarte racoritor. Oricum acest desert francez trebuie pastrat la rece. Se serveste cu gheata zdrobita sau frisca. Putem servi desert francez si alaturi de madlene calde, fursecuri, prajituri fara crema.

Reteta desert francez

Reteta desert francez

Ingrediente pentru desert francez:

1. Rubarba – 500 g.
2. Zahar (vanilat) – 150 g.
3. Lamaie (rasa) – o buc.
4. Capsuni – 500 g.

Mod de preparare pentru desert francez:

1. Se curata rubarba de pielite, se taie in bucati de 4-5 cm, se acopera cu zahar vanilat si se lasa la rece 3 ore.
2. Se pune amestecul la foc mic 15 minute, cand rubarba s-a inmuiat, se adauga aceeasi cantitate de capsuni taiate in jumatati.
3. Se lasa vasul pe foc inca 5 minute, dupa care se opreste focul si se adauga si coaja de lamaie.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , ,

Leave a Response