Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Dovleac umplut cu fructe

Dovleac umplut cu fructe – Dovleacul este o leguma – minune din care poti pregati aproape orice, fie niste placinte pufoase, piureuri cremoase, dovleac copt cu diferite sosuri, prajiturele, o intreaga galerie de retete apetisante. Dovleacul umplut cu fructe si orez va fi o incantare, mai ales pentru cei mici.

Reteta dovleac umplut cu fructe

Reteta dovleac umplut cu fructe

Ingrediente pentru dovleac umplut cu fructe:

1. Dovleac – 1,5 kg.
2. Orez – 70 g.
3. Unt – 70 g.
4. Zahar – o lingura
5. Stafide – 30 g.
6. Mere – 2 buc.
7. Scortisoara
9. Sare

Mod de preparare pentru dovleac umplut cu fructe:

1. Se taie un capacel dinspre partea cu codita.
2. Se curata interiorul de seminte.
3. Se rade cca 2 cm din pulpa.
4. Se face o umplutra din pulpa de dovleac, orez, stafide, mar dat pe razatoare, zahar, scortisoara.
5. Cu aceasta compozitie se umple dovleacul, se pune la loc capacelul, se asaza dovleacul pe o tava unsa cu unt si se coace la temperatura de 200 C.
6. Dupa ce se scoate din cuptor se stropeste cu unt topit.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response