Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Ecler cu crema de ciocolata

Eclerele cu ciocolata sunt absolut delicioase si se prepara cu minimum de indemanare, iar invitatii tai vor fi incantati de ele la orice masa festiva.

Reteta ecler cu crema de ciocolata

Reteta ecler cu crema de ciocolata

Ingrediente pentru ecler cu crema de ciocolata:

1. Faina – 125 g.
2. Unt de masa – 100 g.
3. Apa – 125 ml.
4. Oua – 4
5. Sare

Pentru crema

1. Cacao – 2 linguri
2. Zahar – 3 linguri
3. Faina – o lingura
4. Lapte dulce – o cana
5. Unt de masa – 70 g.
6. Esenta de rom

Pentru glazura

1. Cacao – 4 linguri
2. Apa – 6 linguri

Mod de preparare pentru ecler cu crema de ciocolata:

1. Se fierb 125 ml apa cu putina sare si cele 100 de grame de unt de masa, pana clocoteste, apoi se adauga faina si se amesteca.
2. Se ia de pe foc, sa raceste bine si apoi se adauga ouale. Compozitia se imparte in bastonase subtiri si lungi si se baga la cuptor la 180 gr timp de 30 de minute.
3. Intr-un vas pus pe foc se pun toate ingredientele pentru crema de ciocolata si se amesteca bine, la foc mediu, pana se ingroasa, apoi se adauga esenta de rom, 50 de gr de unt si se lasa la racit.
4. Eclerele obtinute se taie pe jumatate, pana aproape de capat, se umplu cu crema de ciocolata si se orneaza cu glazura, obtinuta din fierberea apei cu cele 4 linguri de cacao.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response