Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Eclere

Eclerele sunt unele din cele mai populare produse ale patiseriei si cofetarie franceze. Nu poti refuza niciodata niste eclere bine facute, sunt delicioase si expresia ’se topesc in gura’, pare ca a fost facuta pentru ele. Nu conteaza daca sunt eclere cu crema de vanilie sau ciocolata, sunt la fel de bune. Exista foarte multe cofetarii care se pot mandri cu retete de eclere reusite, dar macar odata puteti incerca sa faceti o bucurie familiei, incercand sa le preparati acasa dupa aceasta reteta.

Reteta eclere

Reteta eclere

Ingrediente pentru eclere:

1. Ulei – 100 ml.
2. Apa – 200 ml.
3. Faina – 200 g.
4. Oua – 6
5. Lapte – 1 l.
6. Faina – 200 g.
7. Zahar – 300 g.
8. Zahar vanilat – 2 plicuri
9. Margarina – jumatate de pachet

Mod de preparare pentru eclere:

1. Se pun la clocotit 100 ml ulei cu 200 ml apa.
2. Se adauga 200 g faina, toata odata si se amesteca energic.
3. Se pun pe rand 6 oua si se amesteca.
4. Se ia din aluat cu o lingura si se pune in forma lunguiata intr-o tava unsa cu ulei.
5. Cuptorul trebuie sa fie bine incins dinainte si se mentine la maxim pe durata coacerii. Se tine cca. 10-12 minute.
6. Dupa ce s-a racit, se taie pe jumatate eclerele si se umplu cu crema.
7. Pentru a prepara crema, se amesteca toate ingredientele si se pun la foc mic pana cand se ingroasa.
8. Se poate decora cu ciocolata topita.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , ,

Leave a Response