Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Fantezie cu bezea

Ai nevoie de:

  • 200 g ciocolata menaj
  • 3 linguri de lapte
  • 2 blaturi de bezea
  • 25 cl smanatana lichida foarte rece
  • 6 galbenusuri
  • 120 g de zahar pudra
  • portocale confiate

Cum procedezi:

1. Topestei ciocolata cu laptele la bain-marie. Rupi bezeaua in bucati mari. Bati bine galbenusurile cu zaharul pana obtii un amestec aproape alb.
2. Pui vasul cu amestecul de zahar sa fiarba la bain-marie timp in care amesteci pana vei obtine o crema de consistenta smantanii. Tragi de pe foc si lasi sa se odihneasca inainte de a adauga ciocolata topita. Amesteci bine apoi.
3. Bati smantana bine si incorporezi in compozitie. Torni toata compozitia intr-o forma tapetata cu hirtie de copt, intercaland bucatile de bezea.
4. Dai la congelator o ora, dupa care lasi la frigider pana la momentul servirii cand oferi invitatilor felii decorate cu portocale confiate.

Timp de preparare: 45 de minute

Timp de fierbere: 15 minute

Timp de congelare: 60 minute

Dificultate: medie

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response