Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

File de salau pane cu salata

Ai nevoie de:

  • 4 bucati mari de file salau
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • ceapa
  • 3-4 linguri pesmet
  • ulei pentru prajit
  • salata verde
  • otet aromatic
  • o lingurita zahar
  • 1-2 catei de usturoi
  • zeama de la o lamaie
  • 1-2 rosii
  • 1 castravete
  • o lingurita ulei de masline
  • sare
  • piper

Cum procedezi:

1. Se sterg de apa bucatile de salau si se condimenteaza cu sare si piper. Se desfac ouale intr-un bol si se bat spuma.
2. Fiecare bucata de peste se trece prin faina, ou si pesmet. Se incinge uleiul in tigaie si se pun bucatile de peste la prajit.
3. Se lasa 3-4 minute pe o parte si 3-4 minute pe cealalta parte, pana capata culoarea galben-auriu. Se scot pe un platou tapetat cu prosoape absorbante si se lasa sa se scurga de ulei.
4. Se spala salata verde in cateva ape, se scurge, se taie ceapa si usturoiul marunt, rosiile se spala si se taie cubulete. Toate se pun intr-un bol si se amesteca cu otetul, sarea , piperul, zaharul si uleiul de masline. Pestele se serveste cu salata si paine calda, de casa.

Timp de preparare: 40 minute

Reteta este pentru 4 portii.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response