Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Friptura de porc cu mirodenii

Ai nevoie de:

  • 1 kg muschi de porc
  • 2 capatani usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • rozmarin
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • un pahar de vin rosu
  • 2 linguri pesmet
  • o lingura miere


Cum procedezi:

1. Carnea se spala, se sterge cu un prosop absorbant de bucatarie si se inteapa cu furculita. Se unge cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper si se infasoara cu o folie. Se baga o ora la frigider sa se macereze.
2. Se da drumul la cuptor la 120 grade Celsius si se topeste untul. Se curata usturoiul si se zdrobeste.
3. Se scoate carnea din frigider si se asaza intr-o tava de iena, se unge cu unt si se pune muschiul de porc.
4. Peste carne se pune untul topit, pesmet, piper, sare cimbru. Se toarna vinul se pune usturoiul si se baga la cuptor.
5. Tava se acopera cu o folie de aluminiu sau cu un capac si se lasa la cuptor. Se serveste calda cu sosul de vin, cu o salata de cruditati sau sfecla rosie.

Timp de preparare: 30 de minute

Timp de coacere: 120 de minute

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response