Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Fursecuri cu ghimbir

Aceste fursecuri cu ghimbir sunt fursecuri traditionale in mediile anglo-saxone, aducand cu ele parfumul traditiilor britanice. Sunt foarte apreciate de iubitorii de ceai pentru ca sunt crocante si aromate. Adevarul este ca aceste fursecuri cu ghimbir sunt bune si langa cafea si langa ceai, sau chiar lapte, devenind mai savuroase pe masura ce trece timpul.

Reteta fursecuri cu ghimbir

Reteta fursecuri cu ghimbir

Ingrediente pentru fursecuri cu ghimbir:

1. Faina – 400 g.
2. Smantana – 100 ml.
3. Zahar – 200 g.
4. Melasa – 50 ml.
5. Oua – 1
6. Praf de copt – un plic
7. Scortisoara (macinata) – o lingurita
8. Zahar (vanilat)
9. Sare – jumatate de lingurita

Mod de preparare pentru fursecuri cu ghimbir:

1. Se incalzeste cuptorul din timp.
2. Se pune smantana si zaharul intr-un castron si se bate cu mixerul pana se topeste zaharul si compozitia devine pufoasa.
3. Se adauga in compozitie melasa si oul si se bate bine in continuare.
4. Se amesteca in alt vas faina, praful de copt, sarea, scortisoara si praful de ghimbir, dupa care se adauga treptat amestecul in compozitia de smantana si se bate bine.
5. Se fac din aluat mingiute cu diametrul de 2-3 cm, se ruleaza prin zahar si se aseaza in tava la distanta unele de altele.
6. Se tin fursecurile in cuptor 12-15 minute, dupa care se scot si se pun la racit, intr-un loc ferit.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response