Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Fursecuri din albusuri

Una din amintirile copilariei sunt aceste fursecuri din albusuri pe care le facea bunicile familiei, cand nu erau in bani si trebuiau sa-i serveasca pe cei mici cu ceva bun. Iar noi copii mai mari sau mai mici, ne topeam dupa aceste fursecuri din albusuri si de aceea topeam intr-o clipita fursecurile. Nici nu poti rezista unor fursecuri din albusuri pentru ca sunt pufoase, parfumate, usoare si delicioase.

Reteta fursecuri din albusuri

Reteta fursecuri din albusuri

Ingrediente pentru fursecuri din albusuri:

1. Albusuri – 3
2. Unt – 100 g.
3. Faina – 100 g.
4. Zahar (pudra) – 100 g.
5. Rom – o lingurita
6. Zahar (vanilat) – un plic

Mod de preparare pentru fursecuri din albusuri:

1. Se bat albusurile spuma cu mixerul.
2. Se adauga zaharul tos si zeama de lamaie sau romul, se bat pana cand se intaresc din nou.
3. Se adauga untul topit (dar rece), se mixeaza putin cat ca sa se amestece.
4. Se presara toata faina si zaharul vanilat si se amesteca numai prin rasturnare pina se incorporeaza toate.
5. Se asaza fursecurile in tava si se coc 20 minute la foc mijlociu in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu.
6. Dupa primele 12 minute, cuptorul se poate deschide si focul se poate reduce, daca cuptorul rumeneste prea tare.
7. Se pot servi simple, sau se lipesc cite doua cu marmelada sau cu crema.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response