Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Fursecuri dulci cu susan

Au un gust minunat si se pot servi oricand alaturi de o cana cu ceai sau un pahar de vin rosu.

Reteta fursecuri dulci cu susan

Reteta fursecuri dulci cu susan

Ingrediente pentru fursecuri dulci cu susan:

1. Zahar (brun) – 200 g.
2. Zahar – 200 g.
3. Faina (alba) – 375 g.
4. Margarina (pentru prajituri) – 250 g.
5. Ulei – 100 ml.
6. Apa – 150 ml.
7. Praf de copt – un plic
8. Susan

Mod de preparare pentru fursecuri dulci cu susan:

1. Intr-un vas se pune margarina si uleiul, iar dupa 2 minute la foc mic se adauga zaharul si se amesteca bine.
2. Semintele de susan se prajesc uscat, intr-o tigaie, apoi se rastoarna peste ulei si zahar, amestecand bine.
3. Se adauga faina in ploaie si praful de copt stins in putin otet, iar apoi apa, amestecand din nou.
4. Aluatul obtinut se acopera cu un servet si se lasa la frigider, timp de 1 ora.
5. Se formeaza fursecuri ovale din aluatul obtinut, care se pun la copt intr-o tava unsa cu ulei, timp de 15-20 minute, in functie de flacara.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response