Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Gaina marinata

Ai nevoie de:

  • 1 gaina
  • 3 linguri ulei de masline
  • sucul unei lamai
  • 1 varf de lingurita de scortisoara macinata
  • 2 catei de usturoi pisati
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 pahare de vin alb
  • 2-3 rosii in bulion
  • 2 linguri de ulei pentru copt


Cum procedezi:

1. Intr-un castron pui uleiul, sucul de lamaie, scortisoara, usturoiul, sarea si piperul. Cu acest amestec ungi carnea si o dai asa la frigider pentru 2 ore.
2. Asezi gaina intr-o tava incapatoare in care torni un ametesc de vin alb, 2 linguri ulei si rosiile pasate.
3. Dai la cuptor si ai grija ca din cand in cand sa stropesti carnea cu sosul din tava. Incearc-o cu garnitura de orez cu bobul lung fiert si un pic sosat in unt. Nu-ti fie teama! Golosita in marinata si apoi gatita, scortisoara nu mai are gustul pe care il stii. Scortisoara se combina de asemenea foarte bine si cu vita.

Timp de preparare: 10 minute

Timp de marinare: 2 ore

Timp de coacere: 3 ore

Dificultate: medie

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response