Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Ganache

Ganache este o crema de ciocolata densa, usor de pregatit si deosebit de delicioasa. Ganache-ul poate fi folosit la torturi, la prajituri sau poate fi consumat simplu, alaturi de o foaie de chec cu lamaie sau un biscuit bun.

Desi pare un preparat sofisticat, oricine poate prepara un ganache, daca are ciocolata amaruie buna la indemana si culmea este ca o ciocolata buna se va transforma intr-o ciocolata si mai buna.

Reteta ganache

Reteta ganache

Ingrediente pentru ganache:

1. Ciocolata (cu minimum 70% cacao) – 400 g.
2. Smantana lichida – 400 ml.
3. Unt – 50 g.
4. Aroma vanilie
5. Aroma cafea

Mod de preparare pentru ganache:

1. Ciocolata se taie cubulete mici si se pune intr-un vas suficient de mare pentru intreaga compozitie.
2. 200 ml de smantana date in clocot se toarna peste ciocolata, se lasa 1 minut, dupa care se amesteca usor, in cercuri concentrice din ce in ce mai mari, pana se omogenizeaza intreaga compozitie.
3. Se adauga untul moale si aromele si se amesteca din nou, dupa care se lasa sa se raceasca.
4. Din restul de smantana, scoasa de la congelator se bate frisca la mixer.
5. Se incorporeaza delicat frisca in compozitia de ciocolata si ganache-ul este gata. Se poate pastra 2-3 zile la frigider.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , ,

Leave a Response