Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Gem de afine

Gemul de afine este delicios pentru prajiturelele de fructe, torturi, rulade cat si alte deserturi, in functie de imaginatia fiecaruia. Gemul de afine intins pe o felie de paine cu unt poate constitui si un mic dejun delicios.

gem-de-afine.JPG

Ingrediente:

1. Afine – 1 kg.
2. Zeama de lamaie – 2 linguri
3. Zahar – 750 g.

Mod de preparare:

1. Intr-un vas alternati un strat de afine cu unul de zahar, la sfarsit fiind unul de zahar si lasati peste noapte.
2. A doua zi adaugati zeama de lamaie. Asezati intr-o cratita si dati intr-un clocot, pana cand se atinge punctul de fierbere dorit.
3. Lasati sa se raceasca, puneti in borcane si sigilati. Se obtin 1,5 kg de gem de afine.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

1 Comment

  1. arata delicios

Leave a Response