Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Gem de zmeura fara fierbere

Gem de zmeura fara fierbere – Surprindeti musafirii punand un strop de gem de zmeura peste banalele gogosi clasice sau cu branza. Vei obtine un gust si mai rafinat, dar si un aspect delicios.

gem-de-zmeura.JPG

Ingrediente:

1. Zmeura – 1 kg.
2. Zahar tos – 1 kg.
3. Coniac – o lingurita

Mod de preparare:

1. Incingeti cuptorul la 150 de grade Celsius, spalati si curatati zmeura, apoi asezati-o intr-un vas de lut; puneti zaharul intr-un alt vas de aceeasi marime.
2. Asezati ambele vase in cuptor la foc foarte mic si lasati cam 30 de minute, pana cand atat fructele, cat si zaharul sunt fierbinti la atingere.
3. Scoateti vasele din cuptor, turnati zaharul peste fructe si amestecati usor cu o lingura de lemn, fara a zdrobi fructele.
4. Cand zaharul este complet dizolvat, turnati gemul in borcane si acoperiti cu hartie de copt (pergament) inmuiata in coniac. Sigilati cu sfoara sau elastic si pastrati la loc uscat.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS

Leave a Response