Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Gogosi americane

In plin sezon de gogosi, mai mult sau mai putin culinare putem incerca si niste goggosi americane. Reteta de gogosi americane e foarte apropiata de cele pe care le preparam si noi autohton, doar modul de prezentare e mai atragator. Pentru ca aceste gogosi americane au glazura colorata pe deasupra.

Reteta gogosi americane

Reteta gogosi americane

Ingrediente pentru gogosi americane:

1. Faina – 3 cani
2. Zahar – o cana
3. Lapte (acru) – 3 sferturi de cana
4. Oua – 2
5. Unt – 2 linguri
6. Praf de copt – 3 linguri
7. Bicarbonat – o lingura
8. Sare – o lingura
9. Scortisoara – jumatate de lingurita
10. Ulei (vegetal, pentru prajit)
11. Zahar (pudra, pentru pudrat)

Mod de preparare pentru gogosi americane:

1. Reteta se pregateste cu 2 1/2 ore inainte de servire. Astfel intr-un castron mare, se masoara jumatate din cantitatea de faina si se adauga celelalte ingrediente mai putin uleiul si zaharul pudra. Se amesteca cu mixerul la viteza mica pana se omogenizeaza, apoi se adauga resul de faina, se mareste viteza mixerului si se amesteca cca 1 min.
2. Se mai adauga faina si se framanta usor cu mana pana devine o coca cu o consistenta potrivita si usor de manevrat. Se acopera castronul si se pune la frigider cca 15 min
3. Coca se intinde pe o planseta si se taie in forme rotunde cu gaura pe mijloc ca un inel. Se prajesc in ulei incins, pe o parte si pe alta. Apoi se pudreaza cu zahar si scortisoara. Dintr-o portie ies cam 24-30 de gogosi.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response