Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Gogosi cu dulceata

Cea mai reusita reteta de gogosi este reteta germana de gogosi cu dulceata. Numite si crafle, aceste gogosi cu dulceata sunt bombe culinare, pufoase, dulci si irezistibile. Combinatia de aluat fraged cu dulceata sau gemul surpriza dinauntru fac aceste gogosi irezistibile, potrivite pentru masa de dimineata.

Reteta gogosi cu dulceata

Reteta gogosi cu dulceata

Ingrediente pentru gogosi cu dulceata:

1. Faina – 500 g.
2. Zahar – 50 g.
3. Unt – 50 g.
4. Oua – 2
5. Drojdie – 30 g.
6. Lapte – o cana
7. Faina – o cana
8. Sare – jumatate de lingurita
9. Vanilie
10. Lamaie – coaja de la o lamaie

Mod de preparare pentru gogosi cu dulceata:

1. Se inmoaie drojdia cu putin lapte cald, se presara faina deasupra si se lasa la cald sa dospeasca.
2. Separat, in vasul in care se framanta aluatul, se bat ouale cu sarea si apoi cu zaharul. Se pune faina, se omogenizeaza si se adauga, alternativ, lapte si faina. Coca trebuie sa fie moale, insa bine framantata.
3. Cand se desprinde aluatul de pe mana, se adauga untul topit caldut, framantand in continuare. Se lasa sa cresca pana isi dubleaza volumul.
4. Dupa ce a crescut, se framanta din nou, ca sa dea inapoi si se imparte in doua. Se intinde o foaie de 1/2 cm. Pe jumatate de foaie se fac ronduri (cu o forma sau un pahar mare) fara sa se taie aluatul. Se pune in mijloc umplutura: ciocolata de menaj, dulceata sau gem.
5. Din cealalta jumatate de foaie se taie rondele care se aseaza peste cele dintai si se apasa imprejur cu degetul sa se lipeasca, dar sa nu aiba faina intre ele. Se taie din nou cu aceeasi forma, patrunzand complet aluatul.
6. Se lasa sa mai cresca aproximativ 1/2h. Se pun la copt intr-o cratita cu ulei incins. Focul nu trebuie sa fie prea tare pentru a nu se arde uleiul.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response