Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Gogosi cu gem de caise si nuca

Va recomandam pentru o duminica in familie sau cu prietenii reteta de gogosi cu gem de caise si nuca. Pentru reteta de gogosi cu gem de caise si nuca trebuie sa pregatiti aluatul din vreme , apoi dupa terminarea mesei mai implicati vreo 2 ajutoare si treceti la treaba. Veti avea ceva de muncit la aceste gogosi cu gem de caise si nuca, dar pentru restul familiei va fi o adevarata placere, iar gogosile se vor topi pur si simplu.

Reteta gogosi cu gem de caise si nuca

Reteta gogosi cu gem de caise si nuca

Ingrediente pentru gogosi cu gem de caise si nuca:

1. Faina – 500 g.
2. Lapte – 100 ml.
3. Zahar – 50 g.
4. Drojdie – 25 g.
5. Unt – 100 g.
6. Oua – 3
7. Galbenusuri – 6
8. Zahar (vanilat) – un plic
9. Scortisoara (macinata) – o lingurita
10. Lamaie – coaja rasa de la o jumatate de lamaie
11. Rom – 2 linguri
12. Gem de caise – 200 g.
13. Nuci – 20 buc. miez de nuca
14. Zahar (pudra, pentru ornat)
15. Ulei (pentru prajit)

Mod de preparare pentru gogosi cu gem de caise si nuca:

1. Se cerne faina intr-un castron iar la mijloc se face o adancitura, drojdia se freaca cu 1 lingurita de zahar si lapte caldut, si se toarna in adancitura din faina. Se presara cu 1-2 linguri de faina, se acopera si se lasa la caldura sa creasca 15 minute.
2. Se topeste untul. Galbenusurile si 2 oua se amesteca cu restul de zahar, zaharul vanilat, un varf de cutit sare, scortisoara, coaja de lamaie si romul, apoi se adauga la faina impreuna cu untul caldut. Se framanta pana se obtine un aluat cu basicute. Daca considerati ca aluatul este prea moale, se mai pot adauga 1-2 linguri de faina. Apoi se presara cu putina faina, se acopera cu un servet si se lasa sa creasca cca 30 de minute.
3. Pana creste aluatul, restul de 1 ou se separa, galbenusul se amesteca cu gemul.
4. Aluatul crescut se intinde in grosime de 1 cm pe o planseta presarata cu faina si se taie rondele cu un diametru de 6 cm. In mijlocul a 20 de rondele se pune cate o lingurita de gem, in care se infige cate un miez de nuca, apoi marginile se ung cu albus. Peste ele se aseaza o alta rondela neumpluta, apoi cu o forma mai mica, se apasa putin, marginile se lipesc bine pentru ca in timpul prajirii sa nu se scurga umplutura.
5. Gogosile se aseaza pe un servet, se presaza cu putina faina, se acopera cu un servet si se lasa sa mai creasca cca 40 minute.
6. Se incinge uleiul intr-o cratita mare, se pun 5-6 gogosi in ulei cu partea mai bombata in jos. Se acopera, apoi dupa 3 minute se ia capacul, se intorc gogosile, de data aceasta nu se mai acopera si se prajesc 3 minute si pe partea cealalta.
7. Se prajesc astfel toate gogosile si se scot pe un servet de hartie. Inainte de servire se presara cu zahar pudra.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response