Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Gogosi cu lamaie

Printre retetele favorite de gogosi, aceste gogosi cu lamaie sunt in primele locuri. Gustul acestor gogosi de lamaie pufoase este delicios de racoritor. Iar siropul cu care servim aceste gogosi cu lamaie le face mai apetisante si cu gust de inca.

Reteta gogosi cu lamaie

Reteta gogosi cu lamaie

Ingrediente pentru gogosi cu lamaie:

1. Faina – 200 g.
2. Oua – 4
3. Unt – 100 g.
4. Ulei – 1 l.
5. Zahar (pudra) – o lingura
6. Apa – un pahar
7. Lamaie – coaja de la o lamaie rasa
8. Zahar (vanilat) – 2 linguri
9. Sare

Mod de preparare pentru gogosi cu lamaie:

1. Se pune apa la fiert cu untul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca, se ia vasul de pe foc si se toarna toata faina odata, amestecand bine sa nu se faca cocoloase.
2. Se ia vasul de pe flacara si se amesteca in continuare pana ce aluatul se desprinde de pe peretii cratitei.
3. Se da vasul deoparte si se lasa sa se racoreasca, dupa care se incorporeaza ouale unul cate unul, nu se pune alt ou pana ce nu s-a incorporat perfect cel anterior.
4. Aluatul rezultat trebuie sa fie moale, dar sa isi pastreze forma cand este turnat. Din aceasta compozitie, se ia cite o lingurita si se pune in uleiul incins, rumenindu-se bine pe ambele parti. Cnd sint gata, gogosile se scot cu spumiera, se pudreaza cu zahar vanilat.

Sursa foto:
stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response