Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Gogosi de post

Gogosi de post sunt o alta reteta excelenta de gogosi, simplu si usor de preparat. Cu atat mai mult aceste gogosi de post sunt un desert excelent pentru ca poate fi consumat in post. Gogosi de post este unul din deserturile favorite ale copiilor, pe care bunica le facea rapid pentru nepoti.

Reteta gogosi de post

Reteta gogosi de post

Ingrediente pentru gogosi de post:

1. Faina – 400 g.
2. Drojdie – 20 g.
3. Zahar
4. Mere
5. Scortisoara
6. Ulei

Mod de preparare pentru gogosi de post:

1. Se dizolva drojdia intr-o lingurita de zahar si o ceasca de apa, se adauga 2-3 linguri de faina, se amesteca bine si se lasa la crescut.
2. Cand a crescut, se adauga o ceasca de apa, restul de faina, sare, se framanta pana se obtine un aluat consistent, se lasa la crescut.
3. Dupa ce a crescut, cu o lingura se ia din aluat si se prajesc gogosile in ulei incins. Cand sunt aurite, se scot cu spumiera si se tavalesc prin miere si scortisoara.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response