Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Gogosi

Daca aveti vreodata pofta de gogosi, evitati-le pe cele gata facute si incercati odata sa le faceti d-voastra. A manca gogosi poate deveni o placere impartasita, atunci cand ele sunt produse dupa reteta de mai jos.

Daca v-ati saturat de turnatul de gogosi din viata de toate zilele si va simtiti plin de entuziasm, faceti o bucurie familiei si eventual si prietenilor si incercati sa faceti gogosi adevarate. Veti munci un pic, dar veti obtine o gramada de gogosi pufoase, care vor fi consumate cu entuziasm de intrega familie.

Zaharul vanilat cu care le veti pudra din belsug le vor da un gust dulce racoritor, dand senzatia ca se topesc in gura celui ce le mananca. Acum aveti prilejul sa va castigati popularitatea in bloc, pentru ca puteti sa impartiti din gogosi si vecinilor.

Reteta gogosi

Reteta gogosi

Ingrediente pentru gogosi:

1. Faina – 1 kg.
2. Drojdie (de bere, instant) – 30 g.
3. Lapte – 250 ml.
4. Oua – 3
5. Ulei – 100 ml.
6. Zahar (tos) – 2 linguri
7. Zahar (pudra)
8. Zahar (vanilat)
9. Esenta de rom
10. Ulei (pentru prajit)
11. Sare

Mod de preparare pentru gogosi:

1. Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, se adauga putin zahar si putina faina si se lasa sa dospeasca.
2. Se amesteca ouale cu sarea, zaharul tos, esenta de rom, zaharul vanilat si laptele sau apa calda.
3. Compozitia obtinuta se amesteca cu drojdia si faina, se framanta adaugandu-se treptat uleiul.
4. Se unge cu aluatul la suprafata cu ulei si se mai lasa la dospit � ora;
5. Se intind foi de 0,5 cm grosime si se decupeaza forme de gogosi, cu un pahar cu gura rotunda.
6. Se mai lasa 10 minute gogosile sa creasca.
7. Se incinge uleiul, si se pun gogosile pe rand, intorcandu-se pe ambele parti cu furculita.
8. Dupa ce si-au schimbat culoarea in auriu, se scot cu spumiera, se scurg de ulei si se pun pe o hartie poroasa, care va mai absorbi din ulei.
9. Se pun apoi pe farfurie si se pudreaza cu zahar vanilat.
10. Veti obtine o gramada de gogosi, pe unele le puteti gauri si umple cu dulceata.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , ,

Leave a Response