Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Granita cu ciocolata si mascarpone

Un desert usor de preparat, ideal pentru zilele calduroase.

Reteta granita cu ciocolata si mascarpone

Reteta granita cu ciocolata si mascarpone

Ingrediente pentru granita cu ciocolata si mascarpone:

1. Ciocolata – 80 g.
2. Mascarpone – 180 g.
3. Lapte – 2 linguri
4. Zahar – 150 g.
5. Piscoturi – 4 buc.
6. Whisky – 2 linguri

Mod de preparare pentru granita cu ciocolata si mascarpone:

1. Rupeti ciocolata in bucati mici si lasati-o sa se topeasca la microunde.
2. Intr-un vas fierbeti 25 ml de apa si 100 g zahar.
3. Luati de pe foc si incorporati ciocolata topita in acest sirop, amestecand cu o lingura din lemn.
4.Lasati sa se raceasca.
5. Varsati preparatul intr-o forma de plastic ca cea pentru cuburi de gheata numai ca fara compartimente, si lasati-l la congelator timp de 4 ore.
6. Scoateti de la congelator si radeti astfel incat sa obtineti niste ace de gheata.
7. Bateti crema mascarpone cu restul de zahar si cu laptele, pana ce veti obtine o crema usor spumoasa.
8. In momentul servirii puneti in 4 pahare inalte piscoturile imbibate in whisky, adaugati granita de ciocolata apoi crema mascarpone si decorati cu fulgi de ciocolata.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , ,

Leave a Response