Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Gris cu visine

Un desert care va fi intotdeauna pe gustul oricarui copil, grisul cald cu visine se prepara rapid si are un gust delicios.

Reteta gris cu visine

Reteta gris cu visine

Ingrediente pentru gris cu visine:

1. Lapte (dulce) – 1 l.
2. Gris (alb) – 300 g.
3. Oua – 2
4. Zahar (tos) – 250 g.
5. Zahar (vanilat) – un plic
6. Compot de visine – 250 g.
7. Dulceata de visine – 150 g.
8. Unt (de masa) – 50 g.
9. Amidon alimentar
10. Sare

Mod de preparare pentru gris cu visine:

1. 850 ml lapte se pune la fiert, restul de 150 ml se amesteca cu grisul, turnat in ploaie, impreuna cu 150 gr zahar tos si 50 gr unt topit.
2. Cand laptele a fiert se adauga amestecul de gris si lasam la foc mic, amestacand continuu, pana ce grisul se ingroasa.
3. Se bat cele 2 oua impreuna cu zaharul vanilat, foarte bine, cu ajutorul unui mixer, la viteza mare si apoi se adauga la gris.
4. Compozitia se aseaza intr-un vas de yena uns cu unt topit si se lasa la rece, la frigider, timp de 1 ora.
5. Visinele din compot se scurg si se dau deoparte.
6. Se lasa doar jumatate din zeama si se pune la fiert, impreuna cu amidonul dizolvat in zeama si 100 gr zahar tos, pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se adauga visinele scurse si dulceata.
7. Se scoate grisul de la frigider si se taie in forme peste care se pune sos de visine.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response