Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Guguluf cu mac

Daca nu ati facut inca meniul pentru masa de Paste, includeti printre cozonacii traditionali acest guglhupf cu mac. Guglhupf cu mac este o prajitura/cozonac germana, perfect gandita ca ingrediente, plina de savoare si apetisanta. Cu acest guglhupf cu mac veti fave o impresie deosebita chiar si in fata celor mai exigenti invitati.

Reteta guguluf cu mac

Reteta guguluf cu mac

Ingrediente pentru guguluf cu mac:

1. Unt – 250 g.
2. Zahar – 200 g.
3. Faina – 250 g.
4. Oua – 4
5. Praf de copt – jumatate de pachet
6. Mac – 100 g.
7. Zahar – 80 g.
8. Lapte – 150 ml.
9. Praf de sare – un pliculet
10. Vanilie (macinata)
11. Gris – o lingurita
12. Esenta de rom
13. Marmelada de caise
14. Migdale (sparte si caramelizate)

Mod de preparare pentru guguluf cu mac:

1. Se mixeaza untul cu zaharul, pana devine spumos, se adauga pe rand ouale, se mixeaza continuu.
2. Se amesteca faina cu praful de copt, vanilia macinata si praful de sare, se adauga ca te putin la amestecul de unt si oua, mixand mai departe pe cea mai mica treapta.
3. Din timp trebuie macinat putin macul, apoi se fierbe scurt in laptele cu zahar, gris, rom, se lasa la racorit, dupa care se adauga la aluatul din robot si se mixeaza usor mai departe, pana s-a amestecat bine.
4. Se toarna in forme si se pune in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius si se coace in jur de o ora. Ultimele 10 minute scadem temperatura la 150 grade Celsius.
5. Se lasa la racit pe gratar, se incalzeste marmelada si se pensuleaza guguluful, iar deasupra se presara migdale crocante.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response