Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Guguluf cu nucsoara

Un desert mai putin obisnuit, insa foarte aromat. Daca iti place gustul nucsoarei, sigur vei aprecia acest preparat dulce.

Reteta guguluf cu nucsoara

Reteta guguluf cu nucsoara

Ingrediente pentru guguluf cu nucsoara:

1. Zahar (brun) – 200 g.
2. Margarina – 150 g.
3. Oua – 4
4. Lapte – 200 ml.
5. Praf de copt – un plic
6. Faina – 200 g.
7. Cacao – 3 linguri
8. Nuci – 150 g.
9. Zahar (pudra) – 150 g.
10. Zahar (vanilat) – 2 plicuri
11. Scortisoara
12. Nucsoara
13. Cuisoare

Mod de preparare pentru guguluf cu nucsoara:

1. Pune zaharul brun, zaharul vanilat si margarina intr-un castron si freaca toate ingredientele spuma.
2. Adauga oualele, unul cate unu si amesteca foarte bine
3. Toarna laptele dulce si amesteca pana se incorporeaza omogen, apoi faina in ploaie si praful de copt, scortisoara, nuscoara si cateva cuisoare.
4. Unge o forma speciala de guguluf cu margarina si tapeteaza-o apoi cu faina. Toarna trei sferturi din compozitie in forma.
5. Restul de un sfert amesteca-l cu cacaua si nucile tocate si pune-l peste prima parte, in forma de guguluf.
6. Coace la cuptor, la foc potrivit, timp de 40 de minute.
7. Rastoarna forma cu prajitura si presara deasupra zahar pudra.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response